Mountain Magic 2018 – January 19-21

## FRIDAY

Friday Dinner (bring your own) & Check-in 4:00 PM - 7:00 PM Location: the Dining Hall

**Opening & Welcome** 

7:00 PM Location: the Dining Hall

# Session 1: Friday Evening Classes, 7:30 PM - 9:00 PM

Please select one session below

001 Friendship Blankets for Wonderland Friends, \$1

002 On a Golden Evening, \$0

003 Around the Needle & Down the Yarn Hole (Beginning Knitting), \$5

004 Alice's Adventures with Sharpie Pens, \$3

005 Camp Helper (\$5 rebate)

006 Free Time - on your own

## 🐶 Unit Socials

Meet your unit hostess & cabin mates, enjoy snacks, chit chat, & brainstorm your unit's contest entry for Saturday night! 9:30-10:30 pm in your unit

> Late night socializing - night owls welcome 10:30 pm - midnight in the Dining Hall

## SATURDAY

Saturday Breakfast Lodging checkout for Friday-Night-Only participants 7:00 AM - 8:00 AM

### Session 2: Saturday Morning Classes 8:15 AM - 11:30 AM

Please select either one 3-hour class (Session 2) or two 1.5-hour classes (Sessions 2A + 2B)

Session 2: Saturday 8:00 AM or 8:30 AM - 11:30 AM

(Full 3-Hour Session) Classes starting @ 8 AM: 007 Cabin Basics & Fire Building \*\*, \$10 008 Outdoor Cooking \*\*, \$15 Classes starting @ 8:30 AM: 009 Female Mechanic, Beginning \$0 010 Cake Decorating, \$6

1

(Saturday morning Session 2, continued)

Session 2A: Saturday 8:15 AM - 9:45 AM	
(1 <sup>st</sup> 1.5 Hour Session)	

#### Session 2B: Saturday 10:00 AM - 11:30 AM (2<sup>nd</sup> 1.5 Hour Session)

- 011 Caterpillar's Psychedelic Glass Class, \$5
- 012 Gurlz Rulz Tulz, \$8
- 013 The Carpenter's SWAP Shop, \$3
- 014 Down the Rabbit Hole Clay Art, \$7
- 015 Archery, \$8 This class begins at 8:30 AM; no late-comers
- 016 Massage, 30-minute, \$40 8:00 AM - 8:30 AM Note early start time
- 017 Massage, 30-minute, \$40 8:40 AM - 9:10 AM
- 018 Massage, 30-minute, \$40 9:20 AM - 9:50 AM Note late finish time
- 019 Camp Helper (\$5 Rebate)

020 Free Time - on your own

021 The Hatter's Trade, \$3

- 022 Alice's Trash to Mad Hatter's Treasure, \$3
- 023 The Queen's Red Roses, \$2
- 024 Curiouser & Curiouser, Science, \$2
- 025 Riflery, \$8 This class begins at 10:15 AM; no late-comers
- 026 Massage, 30-minute, \$40 10:00 AM - 10:30 AM
- 027 Massage, 60-minute, \$65 10:40 AM - 11:40 AM
- 028 Camp Helper (\$5 Rebate)

029 Free Time (on your own)

Saturday Lunch 11:45 AM - 12:45 PM

# Session 3: Saturday Early Afternoon Classes, 1:00 PM - 2:30 PM

Select one session below

- 030 Through the Looking Glass, \$3
- 031 Priceless Jewels (sea glass jewelry), \$5
- 032 Wonderland Flip & Scrap, \$7
- 033 Down the Rabbit Hole Clay Art, \$7
- 034 Brownie Round Table, \$0
- 035 Queen of Hearts Wreath, \$8
- 036 Altoid Tins, \$3
- 037 Massage, 30-minute, \$40 1:00 PM - 1:30 PM
- 038 Massage, 30/45-minute, \$40/\$55 1:45 PM - 2:15 PM or 1:45 PM - 2:30 PM
- 039 Camp Helper (\$5 Rebate)
- 040 Free Time on your own

### Session 4: Saturday Late Afternoon Classes 2:45 PM - 5:45 PM

Please select either one 3-hour class (Session 4) or two 1.5-hour classes (Sessions 4A + 4B)

#### Session 4: Saturday 2:45-5:45 PM

#### (Full 3-Hour Session)

041 Female Mechanic, Advanced, \$0

042 Craft Time and Cheshire Cat Scavenger Hunt, \$5

043 Everyone Can Be an Effective Leader\*\*, \$0

044 Campfire Gourmet, \$20 2:45 PM - 7:15 PM Note this is a 4.5 hr class. You will cook your own dinner!

#### Session 4A: Saturday 2:45 PM - 4:15 PM (1<sup>st</sup> 1.5 Hour Session)

Session 4B: Saturday 4:30 PM - 6:00 PM (2<sup>nd</sup> 1.5 Hour Session)

- 045 Fairy Wings, \$2
- 046 Priceless Jewels (sea glass jewelry), \$5
- 047 The Walrus's Wacky Wonders, \$4
- 048 Around the Needle & Down the Yarn Hole (Beginning Knitting), \$5
- 049 Horse Trail Ride, \$25 This class begins at 3:00 PM; no late-comers
- 050 Massage, 30-minute, \$40 2:40 PM - 3:10 PM Note early start time
- 051 Massage, 30-minute, \$40 3:20 PM - 3:50 PM
- 052 Massage, 30-minute, \$40 4:00 PM - 4:30 PM Note late finish time
- 053 Camp Helper (\$5 Rebate)

054 Free Time - on your own

- 055 Fairy Wings, \$2
- 056 Caterpillar's Psychedelic Glass Class, \$5
- 057 Orienteering, \$0
- 058 Alice's Garden of Fabric Flowers, \$2
- 059 Massage, 30-minute, \$40 4:40 PM - 5:10 PM
- 060 Massage, 60-minute, \$65 5:20 PM - 6:20 PM Note late finish time
- 061 Camp Helper (\$5 Rebate)
- 062 Free Time on your own

#### Saturday Dinner 6:30 PM - 7:30 PM

#### Costume & Banner Contest 8:00 PM - 8:20 PM

#### Un-Birthday Party 8:30 PM - 9:30 PM

Drop-In Silk Screening, Late Night Sing Along, & Stargazing 9:30 PM - ???

## SUNDAY

## Session 5: "Rise 'N Shine" 6:30 AM - 8:30 AM

063 Trail Run, \$0 6:30 AM - 7:30 AM with Breakfast afterwards ~OR~

Sunday Regular Breakfast (no exercise) 7:00 AM - 8:30 AM

064 Massage, 30-minute, \$40 8:00 AM - 8:30 AM

### Session 6: Sunday Morning Classes 8:45 AM - 11:45 AM

Please select either one 3-hour class (Session 6) or two 1.5-hour classes (Sessions 6A + 6B)

#### Session 6: Sunday 8:45 AM -11:45 AM

(Full 3-Hour Session)

065 Girl Scout Ceremonies and Traditions, \$0

066 Crochet for Beginners, \$5

067 Box Ovens\*\*, \$15

#### Session 6A: Sunday 8:45 AM - 10:15 AM (1<sup>st</sup> 1.5 Hour Session)

068 Songs Around the Campfire, \$0

069 Talking About All Things Daisy, \$0

070 Felt Pocket for Royal Communications, \$5

071 Through the Looking Glass, \$3

- 072 Archery, \$8 This class begins at 9:00 AM; no late-comers
- 073 Massage, 30-minute, \$40 8:40 AM - 9:10 AM Note early start time

074 Massage, 30-minute, \$40 9:20 AM - 9:50 AM or 9:30 AM - 10:15 AM

- 075 Massage, 30-minute, \$40 9:55 AM - 10:25 AM Note late finish time
- 076 Camp Helper (\$5 Rebate)

077 Free Time (on your own)

#### Session 6B: Sunday 10:30 AM - Noon (2<sup>nd</sup> 1.5 Hour Session)

078 Tea Time, \$15

079 Ropes & Lashing, \$0

080 Robotics, \$0

081 Riflery, \$8 This class begins at 10:45 AM; no late-comers

082 Massage, 30-minute, \$40 10:40 AM - 11:10 AM

083 Massage, 30/45-minute, \$40/\$55 11:20 AM - 11:50 AM or 11:20 AM - 12:05 PM

084 Camp Helper (\$5 Rebate)

085 Free Time - on your own

Sunday Lunch 12:15 PM - 1:15 PM

Scouts' Own Ceremony 1:15 PM - 1:30 PM

Unit Kapers / Participant Check-Out 1:30 PM - 2:00 PM Location: Your Lodging Unit

Camp Closed - have a safe journey home! 2:30 PM